ENS HEM TRASLLADAT!

Nou lloc web d'Esparreguera Decideix:

www.esparregueradecideix.cat




PRIMERA ASSEMBLEA

· Data: Dijous 12 de novembre de 2009 a les 18 h.
· Lloc: Sala Petita de La Passió d'Esparreguera.

· Assistents: Una trentena.

Dins el marc dels actes del Correllengua d'Esparreguera, vam tenir l'assistència de l'alcalde d'Arenys de Munt, en Carles Móra. La conferència del Sr. Móra es pot dividir en dues parts: la primera és l'experiència viscuda a Arenys de Munt per fer la Consulta Popular sobre la independència i, la segona, sobre la estimulació de l'alcalde a que aquesta iniciativa es pugui realitzar i tirar endavant a la vila d'Esparreguera sense cap mena de temors.

L'esperit de Carles Móra va deixar bocabadat a la vintena de persones que hi van assistir, ja que ens va transmetre moltes experiències personals i, alhora, ens va ensenyar a poder argumentar de forma clara i senzilla el per què la nació catalana necessita ser independent. Òbviament, els primers d'aquests motius són perquè tenim una cultura i una llengua pròpia, però, el que més arriba als catalans i a les catalanes és el motiu econòmic, ja que l'expoli que pateix Catalunya per part de l'estat espanyol li suposa molts diners cada dia. Això traduit al llenguatge de carrer es transforma en poder construir cinc escoles i sis hospitals cada dia, cada dia, cada dia, cada dia.....

Com va dir Carles Móra, l'esperit de cohesió que es necessita per dur a terme la Consulta és la suma de persones que treballen per un objectiu concret i comú, el mateix esperit que uneix als esparreguerins per realitzar cada diumenge La Passió.

Primera presa de contacte. Esparreguera comença a caminar cap a l'autodeterminació...

No hay comentarios:

Publicar un comentario